Datakonkurrens och moppekort

Det har verkligen blivit dålig uppdatering de senaste dagarna tyvärr. Har varit dåligt med tid och min bror är världens datanörd och släpper inte gärna ifrån sig datorn självmant. Helgen har i alla fall varit urkul och jag ska försöka hinna med att skriva om den imorgon. Allt beror på om jag har tid eller inte. Vi får vårt nya hus imorgon, så det blir väl till att flytta över en massa grejer under dagen och sen lär det inte vara så lätt att få tillgång till datorn på kvällen. Det är ju ändå ganska mycket konkurrens om den nu när vi bara har en som går att använda, då den andra är nedpackad.

Ser verkligen fram emot flytten för då kommer jag få den här datorn för mig själv äntligen, men å andra sidan så kommer vi vara utan internet i en månad om inte mer. Risken finns att det inte blir någon uppdatering alls då, men vi får se. :)

Ett tips för att inte missa nåt: följ bloggen på bloglovin.com! ;)

Idag har jag gjort min uppkörning för moppekortet förresten och det gick bra. 17 år om 2 månader och äntligen moppekort! :P

Aja, nu ska jag sova, så ni får ha det gott!

//

Gitarrspel efter en seg dag

Dagen börjar gå mot sitt slut nu. I alla fall om man frågar mig, för jag är så himla seg så det finns inte. Men vägrar ändå att gå och lägga mig redan, klockan är ju bara halv åtta. Tror jag ska sätta mig och spela gitarr för ovanlighetens skull istället. Jobbigt nog har jag redan packat ner alla papper med ackord och grejer, men jag kan ju i alla fall spela de jag kan utantill. Annars kan jag ju bara experimentera, det är också kul! ;)

//


Stolt latmask!

Hemma från älsklingen nu. Han skulle åka till en kompis, så då passar jag på att få lite slötid för mig själv. Dock har jag faktiskt tänkt börja skriva på krönikan om jag har orken till det, som den lilla latmask jag är i hjärta och själ, men det hänger faktiskt lite på om jag är tillräckligt inspirerad också. Så jag kan inte skylla allt på lathet i alla fall! ;)

Vad ska ni göra ikväll?

//


Dagens låt 24/7

Papa Roach - Hollywood Whore



//

Abort - en kvinnlig rättighet?

I Ohio, USA pågår en hetsig abortdiskussion just nu gällande att en kvinna inte ska få göra abort utan medgivande från fadern till barnet. Inget tyder på att det kommer gå igenom i delstatsparlamentet, men det vore ändå lögn att säga att ämnet inte är hett ändå. (Aftonbladet)



Jag har nog alltid varit för fri abort. I alla fall vad jag kan minnas, men jag tvivlar dock på att detta var något jag brydde mig om på lågstadiet eller dagis, direkt. Då var livet en dans på rosor och man svävade ständigt i det blå, men nu är det annorlunda...

I alla fall, när jag gick på högstadiet så skulle vi hålla debatter på SO:n. Passande nog var mitt ämne abort och jag skulle var för det. Inga problem eftersom jag är det i verkligheten också, men jag blev bara mer och mer övertygad om att jag hade rätt allt eftersom jag lärde mig mer om ämnet.

Som ett exempel så sker det praktiskt taget lika många aborter på en plats när det är förbjudet, som när det är lagligt. Den största skillnaden då är dock att riskerna ökar för kvinnans liv och framtida skador, då säkerheten blir sämre. Allt måste ju ske i hemlighet, så då blir sånt mindre viktigt. Alltså är det bättre att man tillåter abort, för då blir hygienen och säkerheten bättre. Det är ju inte direkt så att ett förbud hindrar en kvinna som verkligen vill göra abort.

Att man nu vill göra så att en kvinna måste ha tillstånd av fadern till barnet är både bra och dåligt. Bra för att männen i sanning faktiskt har ganska lite att säga till om när det kommer till det här, men samtidigt dåligt för risken finns att kvinnor tvingas till att föda ett barn de uppenbarligen inte vill ha.

Jag tycker det är bra som det är nu måste jag medge. Trots att jag såklart förstår att män kanske vill ha mer att säga till om och att det skulle bli mer jämställt och så,  så spelar det egentligen ingen roll i slutändan, i det här fallet. Det är ju ändå kvinnans kropp och hon måste ju få ha rätt att bestämma över sig själv. Såklart tycker jag också att männen ska få ha rätt att säga vad de tycker, men det går inte att undvika att kvinnans bestämmanderätt måste få vara större än mannens i slutändan. Att skaffa barn är något som båda måste vara med på, annars lär det inte gå bra i det långa loppet.

Vad tycker ni?
Skulle ni själva kunna genomgå en abort? varför? Varför inte?
//

En dag i spontanitetens anda ;)

Til min förvåning så kom min älskling till mig sent i natt, så jag slapp sova ensam. Skönt! Och nu ska vi alldeles strax hem till honom. Ska bara klä på mig och packa ner datorn som ska med till honom, och sen ska vi gå. Annars vet jag inte alls vad som händer idag. Får ta dagen som den kommer, as usual...

Vad ska ni göra idag?
//

Sover ensam, men jag tänker på dig<3

Kanske dags att sova nu? Har varit vaken alltför länge nu, men blir lätt så. Speciellt när jag ska sova utan älsklingen. Då har jag en tendens att fastna vid datorn, för jag gillar inte riktigt tanken att gå och lägga mig själv, men det måste jag se till att vänja mig vid. Han ska ju ändå resa till fjärran Australien och vara där många långa månader, och under den långa tiden kommer jag inte få känna hans andetag mot min nacke eller få ligga i hans famn. Det är knappt värt att ta upp all saknad jag också kommer känna efter hans kyssar, kramar och något så enkelt, men samtidigt så underbart, som hans kärleksfulla blickar. Blir lite ledsen när jag tänker på det, men vi ska klara det tillsammans han och jag. Det är jag säker på. :)

En sak är säker i alla fall: jag är jättetrött så jag ska gå och lägga mig nu, men också att jag under den tiden verkligen kommer få lära mig vad saknad innebär. Men å andra sidan; klarar vi det här så klara vi allt.

Älskar dig sötnos<3

Sov så gott allihopa!

//

Klantigheten själv!

Den här dagen har varit både bra och dålig på sina sätt. Det blev till att börja med inget bak idag för smarta lilla jag kom inte på förrän efter en liten stund att alla baksaker är nedpackade redan. Alltså får jag vänta med att göra något sånt tills efter flytten. Oscar följde inte med till stan heller, men jag hade ändå jättetrevligt tillsammans med Emma och hennes pojkvän så det var ingen fara på taket när det gällde det.



Dock var jag klantig, som för det mesta, och lyckades få blackout när jag skulle köpa rakhyvlar. Jag kunde verkligen inte komma på kortkoden och inte förrän jag har gätt ut ur affären kom jag på den och då hade jag inte lust att gå tillbaka in igen. Det var pinsamt nog ändå. :P Ett annat bevis på min klantighet var när jag skulle gå nerför backen vid mitt hus innan jag åkte ner på stan, och lyckas gå snett med foten. Så nu sitter jag här med ett fint skrubbsår på ena knät format som ett hjärta och en fot som är lindad. Egentligen kan det verka lite överdrivet, men det är skönt så varför inte? :)

Hoppas ni har haft en bra dag utan en massa klantiga inslag! ;)
//


Händer idag då?

God dag alla rara! Vad ska ni göra idag?

Själv ska jag antingen vara hemma och baka sockerkaka eller något liknande eller åka ner till stan om jag lyckas få med mig älsklingen dit. Eventuellt ska jag göra både och men vi får se. Oscar tycker inte det är så jättekul att shoppa så, men om jag mutar honom eller nåt kanske det går. Lite grann i stil med: följ med på stan, annars blir det inget bak. ;) Får se, kanske inte ens behövs om jag har tur!

Hoppas alla får en bra dag!
//


Just A Question

Jag kom på nu att jag glömde fråga en sak tidigare...

Vad tycker ni om den nya headern?

En uttråkad och mörbultad krönikör

Inte har jag gjort mycket idag inte. Jag har mest suttit framför datorn och kollat på Tv, när jag inte rent av har sovit vill säga. Har ju lyckats fixa min första header idag och det får jag väl känna mig lite stolt över och nu ska jag alldeles strax gå och packa klart det mesta inför flytten (kläder och så behöver jag ju, så det blir lite svårt att ta nu), men det är allt. Inte har jag fått träffa min älskling heller då han varit med sina vänner hela dagen och jag har inte kunnat gå ut eller träffa kompisar heller eftersom jag fortfarande är sjuk. En riktig tråkdag med andra ord. Känns lite hemskt att sitta inne när det är fint väder, men är ens kropp helt mörbultad så är den.



Till de få bra saker som har hänt under dagen måste väl räknas att jag hade med en krönika i tidningen idag dessutom. Det är aldrig fel att få se sina texter i tryck. ;) Ska väl se till att börja på nästa krönika snart också. Har min nästa deadline den 16 augusti och det är ju alltid bättre att vara ute i tid än att behöva stressa i sista stund. Har inte världens inspiration just nu dock, så får se när den kommer. Det är inte lätt att skriva om man inte har det och krönikorna blir inte så jättebra, så jag väntar hellre tills det känns rätt. Det är nog bättre än att stressa fram det i alla fall, men vi får se. :)

Hur har er dag varit?
//

Ny header!



Nu har jag äntligen en egen header! :D Vet att jag kan bättre, men jag var tvungen att göra om flera gånger p.g.a. mitt program strulade och vägrade ändra bildformat så då kunde jag inte använda det jag gjort i huvudtaget. Finns dessutom en massa andra grejer som ska fixas i framtiden, men det tar jag då. Det här var mest för att komma igång och börja lära mig lite om hur man gör, men också för att det är roligare med en egen header istället för två textrader.

Visst håller ni med?

//

Dagens låt 22/7

All Time Low - Dear Maria, Count Me In



//

Photoshop

Sitter just nu och tänkte försöka komma igång med att göra en header. Måste ju få det gjort någon gång, men den lilla latmasken i mig har sagt emot varje gång jag har råkat ha datorn med photoshop på. Det är ju den brorsan brukar ockupera från morgon till kväll annars, så det är svårt att få tid till det, men jag ska i varje fall börja med den nu. En av mina katter, Ceazar, ligger dessutom i mitt knä just nu och kelar så jag har i alla fall lite hjälp av honom. ;)


Gulliga Ceazar i profil :)

//


Anonymous No More


Inför 9:ans bal (-08 med andra ord) :)


Usch vilken jobbig brorsa man får ha ibland. Visst bråkar väl alla syskon då och då, men det är fortfarande irriterande. Som ni vet så vaknade jag runt 6 och sen efter mer än en timme så insåg jag att jag inte skulle kunna somna om så jag satte mig framför datorn i vardagsrummet. Brorsan sover där nu under tiden vi håller på och packar, så efter ett tag vaknade han till och var skitsur och sa åt mig att gå och lägga mig igen, vilket jag såklart inte gjorde eftersom jag visste att jag inte skulle kunna somna. Men han somnade ändå om under tiden jag var ute i köket och fixade så då var det lugnt. Dock vaknade han nyss till igen och såklart började han skälla ut mig och påstå att jag inte låter honom sova m.m.

Snacka om morgonhumör, men så blir det när man stannar uppe hela nätterna och nördar framför datorn. Det kan ju inte jag rå för, så han får skylla sig själv. Dessutom har han hållit mig vaken x antal gånger tidigare, så han kan inte säga något. Hans hot om att väcka mig med ett glas vatten imorgon (*suck*) tar jag med en nypa salt faktiskt. Speciellt som han har sovit längre än mig varje dag den här veckan och jag vet att han inte skulle våga ifall Oscar sover här, vilket han nästan alltid gör. Men vi får se...

Hur har er morgon varit? :)

//

God morgon!

God morgon alla glada (och mindre glada)! Vaknade för ca en timme sen och känner mig jätttepigg nu. Jag brukar nästan alltid sova länge om morgnarna när jag kan, men inte idag av någon anledning. Känns dock bra att jag inte kommer sova bort halva dagen i alla fall, men det är lite osäkert om jag ändå skulle kunna gjort det för jag mår sämre idag. Inte kul och speciellt inte då jag antagligen inte kan vara med Matilda heller som bestämt. Men vi får se hur det blir, kanske blir bättre snart, vem vet?

//

.

God natt gott folk! ;)


21/7

Den här dagen har varit lite småseg. Vaknade upp i morse och insåg att jag blivit förkyld och sen blev inte dagen mycket bättre efter det. Min älskling var jättegullig och gjorde frukost på sängen åt mig och vi myste lite, men sen skulle han åka till en kompis så då fick jag gå hem och lägga mig i soffan istället.

Efter det har inte särskilt mycket hänt. Har varit hemma med familjen och försökt ta det lugnt för det mesta. Hade tänkt försök packa lite också men har inte känt mig så jättebra så kom aldrig längre än till att vika ihop kartongen, men jag fixar det imorgon istället.

Vad har ni gjort dag?

//

Dagens låt 21/7

Akon - Beautiful



//
 

Everybody Gets To Know What Happens In Stockholm

Som jag anade sen innan så blev det inget bloggande igår, p.g.a. att jag var på Gröna Lund, men jag tror inte att det gjorde någon större skada ;)


Igår var som sagt jag, Oscar, Carro och Sarah på Grönan. Vi kom dit lite efter elva och fixade åkband och entrébiljetter innan vi begav oss in. När det var gjort så var det första vi gjorde, inne på området, att åka deras nya karusell Insane.



Den var urkul! Lite smått läskigt första gången då jag inte var förberedd på att åka upp till toppen med ansikten ner mot marken, men sen gick det bra. Vi åkte den 5-6 gånger totalt igår och vi kunde närapå kalla oss veteraner efter ett tag, men kul var det! Dessutom är varje åktur är inte den andra lik heller, så det är svårt att tröttna på den. Utöver Insane så åkte vi ju en massa andra karueseller också, som t.ex. Popexpressen, de andra berg- och dalbanorna och Extreme.

På tåget hem var man helt slut, eller i alla fall jag var det, och det var verkligen skönt att komma hem till en skön säng sen.

//

Sweet Dreams!

Nu är det nog s´nart dags att lägga sig. Ska ju orka med att åka en massa imorgon så då måste batterierna vara fulladdade! Sov så gott och ha en god natt!

//

The Day After Today

Imorgon ska jag på Gröna Lund med älsklingen, Carro och Sarah, så det lär inte bli särskilt mycket bloggande. Vi ska nämligen vara där tills det öppnar vid elva och lär vara kvar tills det stänger. Snacka om att det ska åkas imorgon! Älskar verkligen att åka karuseller, även om jag fortfarande är en sån "mes" som inte vågar åka Fritt Fall. Men är man jättehöjdrädd så känns det ju inte direkt som någon bra idé, så då struntar jag hellre i det. Åker ju typ alla andra karuseller, så jag klarar mig i alla fall!

Apropå höjdrädsla så klarar jag inte heller av pariserhjulet. Vet att jag riskerar att bli utskrattad för det (som jag redan blivit i verkligheten flera gånger), men jag kan inte rå för det. Tycker verkligen att det är jättehemskt och senast jag åkte den (på Liseberg tidigare i sommar - jag blev tvingad) så slutade det med att jag störtbölade och mådde dåligt ett bra tag efteråt. Visste sen innan att jag inte skulle klara det sen jag åkte den på Gröna Lund för några år sen, men tyvärr var jag inte tillräckligt stark för att komma därifrån. Samtidigt hoppades jag lite grann innerst inne att det inte skulle vara riktigt så hemskt som jag mindes det, men jag hade fel.
 
Larvigt eller inte? Det spelar ingen roll. Man kan inte rå för ifall man är höjdrädd, och nästa gång ska jag banne mig totalvägra om någon försöker dra med mig på något jag inte vill! ;)



Vilken karusell tycker ni är laskigast på Gröna Lund/Liseberg?

//

Ännu en natt i trygga armar

Valkyria var helt okej måste jag medge. Ingen film att hurra över, men ändå sevärd. :)


Nu har älsklingen kommit hit. Var först osäkert ifall han skulle sova här, men i slutändan blev det ändå så. Jag tänker då inte klaga över att jag får sova i en trygg famn ännu en natt. Börjar nästan undra om det kan finnas någon bättre plats här på jorden. Just nu tvivlar jag lite på det...

Älskar dig sötnos <3

//

Dagens låt 19/7

Escape The Fate - This War Is Ours (The Guillotine II)



//

Busy All Day Long

Idag har det verkligen varit full rulle hela tiden. Klockan ringde halv tio och vid tio-tiden så skjutsade Oscar hem mig på moppen. Då hann jag bara byta kläder, slänga i mig en macka och dricka ett glas juice innan jag skulle ta bussen ner på stan. Där mötte jag Elin och vi satte oss på bussen mot Mörkö och efter en stund kom Malin med. När vi nådde Hölö så steg vi av och började gå mot Agnes hus och det är där jag har varit större delen av dagen. Vi har bland annat bakat kladdkaka, spelat spel och allmänt haft kul till sammans.

Nu är jag hemma och ser fram emot en skön kväll framför TV:n. Ska titta på Valkyria och äta lite snacks. Med andra ord: mysa med familjen.



Vad har ni gjort idag?
//

Hemma från "äventyret"



Kom precis hem från båten. Har varit där och jobbat hela dagen, så man är llite trött nu. Egentligen hade jag bara velat vara hemma och inte göra någonting ikväll, men icke sa nicke, så nu ska jag alldeles strax ta cykeln hem till Carro tar grillning med min och hennes familj väntar.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll!
//


Dagens låt 18/7

Älskar den här låten, så den förtjänar verkligen att vara först ut på "Dagens låt". Låten kan även återfinnas i filmen Twilight. Enjoy!

Muse - Supermassive Black hole




//

Båtäventyr och frågetecken

Alldeles strax ska jag, pojkvännen och brorsan cykla ner till familjens båt. Kan ju inte direkt påstå att den är något att hurra över just nu, men renoveringen håller på för fullt, så nästa sommar lär den vara i bra skick. Jag kan dock bara fråga mig hur många timmar som har lagts ned på den där båten sedan vi köpte den för en struntpeng tidigare i år. Den har verkligen tagit över och blivit ett familjeprojekt. Carros familj är också med på båten, så det är ju inte fel det heller.

Senare idag ser planerna dock inte lika tydliga ut. Får göra som jag alltid gör; ta dagen som den kommer.

Vad ska ni göra idag?

//


Good morning!

Det passar sig kanske inte riktigt att säga god morgon nu, men jag gör det i alla fall. Måste dock tillägga att jag inte vaknade nu, utan jag har faktiskt hunnit med allt från att äta frukost till att kolla på TV m.m. innan det här. Bara så ni inte börjar undra vad för morgontröltt människa jag är egentligen. :P

God morgon!
//


Trötter

Så här trött känner jag mig just nu, om inte mer:



God natt!

//


Bonne nuit!

Kan inte direkt påstå att den här dagen blev som jag hade tänkt. Till att börja med så blev det inget strandbesök och sen blev det varken solning eller mys med pojkvännen senare under dagen. Vi följde nämlligen med familjen till Heron City och åt med dem innan bion. Så långt var allt lugnt, men usch vad tråkigt det blev sen under vissa stunder medan vi väntade på att filmen skulle ta slut. Var ju tvugna att vänta på dem för att kunna ta oss hem med. Men det gick bra i alla fall och efter bion så följde Carro och hennes familj med hem till oss och vi spelade kort och lite sånt, men de åkte för en liten stund sen nu.

Nu känner jag mest för att sova. Blir inte mycket till mys i sängen framför TV:n ikväll inte, utan jag lär somna på stört. Men det är skönt att sova också, så jag tror jag överlever. Får se till att ta igen det imorgon bara så att alla håller sig nöjda och glada här i huset... ;)

Sov så gott! Syns imorgon!
//

Inget bad, men inga sura miner för det!

Tycker verkligen inte om att sitta vid den här datorn. Har alla mina bilder på min egen dator, men av någon anledning så lyckas min brorsa sno åt sig den hela tiden - dumma lilla datanörd... :P Nu vet ni varför det är så dåligt om bilder i alla fall. :)


Det blev inget av strandbesöket idag tyvärr. Först kunde nästan alla och sen när de tänkt efter lite så kunde de helt plötsligt inte p.g.a. sjukdom m.m. Men sånt får man ta ibland, även om det är synd. Bättre lycka nästa gång!

Istället har vi bara tagit det lugnt hemma fram tills för en stund sen då vi gjorde något som inte händer så ofta. Vi tog med våra två katter ut på gården i selar. Ceazar, som den ena heter, är livrädd, låter hela tiden och önskar att han kunde sjunka igenom marken så fort man går ut med honom och Zenit, som den andra heter, är nyfiken och älskar att gå runt på upptäcksfärd. Riktiga knasbollar är de båda två!

Kom precis in med dem igen ochförsöker komma på något att göra restan av dagen och kvällen. Antagligen blir det bara mys med pojkvännen ikväll, då familjen ska gå på Harry Potter 6 idag, men vad som ska hända fram tills dess är svårare att veta. Ska i alla fall gå ut och sola nu ett tag och utnyttja solen medan den ändå är framme. Känns onödigt att sitta inne och hänga läpp då!

//

Jag trodde Gud älskade alla människor lika mycket?

Nu har den anglikanska kyrkan reagerat mot de samkönade vigslarna som sker i svenska kyrkor. De anser att det är problematiskt och det här kommer antagligen att skada kyrkornas sammanhållning och svenska kyrkan riskerar att bli isolerad. (SvD: Engelska kyrkan till attack mot Sverige, SvD: Svenska kyrkan riskerar bli isolerad, Aftonbladet: Homoattack på Svenska Kyrkan, SvD: "Klipp banden med England")


Egentligen bryr jag mig inte särskilt mycket om själva delen om risken att Svenska Kyrkan isoleras, men jag tyckte det var värt att ta med i alla fall. Det jag tänker mest på är hur homosexualitet kan väcka sån stor debatt hela tiden. Det är ju inte direkt något nytt, men ändå verkar det aldrig kunna accepteras fullt ut.

Förutom de som tycker att det inte är något fel alls med det så är det bl.a. många som säger att de tycker homosexualitet är okej så länge de inte behöver ha något att göra med det, men är inte det fel det med? All kärlek borde ju vara lika mycket värd, oavsett läggning, så varför är det så hemskt att se två killar pussas och hålla handen på stan, när det är okej att en tjej och en kille gör likadant?

Vad tycker ni?
//

God morgon!

Ungefär en timme har gått sedan jag släpade mig ur sängen nu. Sitter och försöker få till en tur till stranden för fullt just nu, med blandat resultat. Vet inte själv vart jag vill bada, så jag sätter min föhoppning till kompisarna att de kommer på något bra ställe, men vi får se. Huvudsaken är egentligen att det blir något i huvudtaget, så då får man ta vad som ges. ;)

//


En rörd vegetarian med sockersug

Kom precis hem från grillningen. Det var jättetrevligt och maten var god - som alltid. Blir så himla rörd inombords varje gång jag får vegetarisk mat tillagad åt mig. Jag vet ju att jag inte direkt kan kräva det. Varje gång jag ska äta borta så vågar jag inte riktigt förvänta mig att det kommer finnas något annat jag kan äta än t.ex. ris, past eller potatis. Det är det enda jobbiga med att vara vegetarian faktiskt, att man lite grann känner sig besvärlig. I alla fall upplever jag det så, men andra kanske tycker det är annorlunda. Det är säkert olika från person till person, vem vet?

Dock var både jag och pojkvännen lite sötsugna, så innan vi åkte hem var vi tvugna att införhandla lite sött, som t.ex. Coca Cola och Ben & Jerry's - "mums!" säger jag bara! Därför är det alltså bara kvar att hämta skedar och sen börja smaska i mig lite half baked tillsammans med Oscar, så vi hörs imorgon! Dröm sött!

//



Ce soir

Om ett tag ska jag och pojkvännen ta bussen till hans mammas kille, där vi ska grilla och ha det trevligt. Men fram tills dess lär jag sitta och ta det lugnt bara. Kolla nyheter, bloggar och annat kul. Får se vad det blir i slutändan.

Var på körskolan tidigare och gjorde teoriprovet för moppe. Det gick bra, så nu ska jag få köra upp den 27 juli. Äntligen har jag lyckats ta tag i det och göra det, så det känns skönt. Skulle egentligen ha gjort provet och så för länge sen, men
smart som jag är så skjuter jag upp saker så länge jag kan, men nu är det i alla fall fixat.

Nu är det väl bäst att jag lämnar datorn. Annars kommer jag säkert få stressa innan vi ska ta bussen, som det alltid
brukar bli. Men ska ändå göra mitt bästa för att slippa det den här gången...

Vad ska ni göra ikväll?
//


Au revoir!

Nu är det dags att åka ner till körskolan. Håll tummarna för mig! ;)

//


Vad dagen har att bjuda på

Så nu har jag precis kommit ut ur duschen och fått på mig lite fräscha kläder igen - en underbar känsla. Nu är jag alltså äntligen redo för att bege mig ut. Som det ser ut nu så ska jag åka ner till körskolan och göra teoriprovet idag, vilket jag förhoppningsvis klarar av. Sen ikväll ska jag och Oscar hem till hans mammas kille där det blir grillning. Däremellan har jag dock ingen aning om vad jag ska göra. Får se vad dagen har att bjuda på och vart vindarna för mig helt enkelt! :)

Vad ska ni göra idag?
//
  

Hur gick det här till?

Ingen har väl missat den nya litauiska lagen? Den förbjuder spridning av positiv information om till exempel homo- eller bisexualitet, polygami, flera typer av våld, spel och dobbel, hypnos samt dåliga vanor vad gäller mat, hygien och motion, och träder i kraft i mars nästa år. (Aftonbladet, SvD, DN)


För det första kan man ju börja med att fråga sig hur lagen kommer fungera i verkligheten. Hur ska man förhindra exakt all spridning i hela landet? Alla hemsidor, tidningar, TV-kanaler m.m som man måste ha koll på. Jag kan ju inte påstå att de åtagit sig en lätt uppgift precis.

Sen har vi delen att lagen är så fel i sig. Den så kallade "morallagen" är så himla bakåtsträvande och går emot yttrandefriheten på alla möjliga sätt och vis. Vissa saker kan man ju godta, som t.ex. delen om våld, men om man tar homo- och bisexxualiteten som ett exempel så är det bara dumt. Jag tycker själv att all kärlek är lika mycket värd och förtjänar acceptans från andra. Egentligen tror jag inte att jag behöver gå in så himla mycket på varför detta är fel, för det tror jag de flesta inser själva i alla fall. Poängen är ändå att alla har lika mycket rätt att få finnas och att man ska få älska de man vill oavsett kön!

Vad tycker ni?



//

Dålig start på dagen

Den här dagen började verkligen inte bra. Det var världens oväsen utanför rummet vid kl. 10 ungefär, så då kunde vi inte göra annat än att gå upp. Det gick  verkligen inte att sova när det lät så mycket. Men det är ju lite skönt att inte sova bort halva dagen också å andra sidan.

När vi väl gått upp så fixade jag lite frukost åt mig själv och satte igång med att plugga till moppeteorin på en gång. Tror jag ska göra provet idag, men vi får se. I varje fall ska jag nog hoppa in i duschen nu, så man känner sig lite fräschare.

See you later!
//

Sweet dreams!

Sov så gott och så syns vi förhoppningsvis imorgon igen pigga och glada! ;)



//


15/7 i korta drag



Den här dagen har varit jättebra. Visst var det lite stressigt när jag skulle ner på stan till en början, men det löste sig. Har bland annat hunnit med att träffa Carro och Sarah idag på stan under dagen och sen varit på Harry Potter och Halvblodsprinsen nu ikväll med kompisgänget från skolan.

När jag var med Carro och Sarah så gick vi i affärer mest och sen åt vi lite Ben & Jerry's vid vattnet. Sedan var det dags att gå till tåget för mig och Oscar (min pojkvän). Såklart hade han varit med hela tiden på stan, men han övergav oss när vi skulle gå i butiker för att prata med några vänner istället. Killar har verkliugen något emot shopping och det som är så kul! ;) I alla fall, när vi sagt hej då till dem så satte vi oss på tåget till Stockholm för att möta upp kompisarna + pojkvänner och kolla på bio. En rent ut sagt lyckad dag :D

Hoppas att ni också har haft en bra dag!
//

Nyss hemkommen, önskemys och moppekort

Kom hem för en halvtimme sen ca, så nu ska jag passa på att läsa igenom en massa bloggar samt uppdatera mig om vad som händer i världen m.m. Pojkvännen sitter och nördar (på riktigt) framför en annan dator och spelar warcraft, så jag utnyttjar den här dötiden till max. Det är så himla skönt ibland att bara ta det lugnt på kvällarna och skriva av sig lite, samtidigt som man passar på att uppdatera sig om allt som hänt under dagen.

Men jag kan nog inte bara slappa ikväll, trots att det är det jag skulle vilja helst. Bara få krypa ner i pojkvännens famn och gosa in mig så där som jag brukar vilja göra. Med huvudet i hans knä och hans arm omkring mig. Gärna får detta ske samtidigt som man tittar på en bra film eller liknande, men det är ju såklart inget krav.

I alla fall, åter till det tråkiga. Jag vet att jag är väldigt efter och allt sånt, men bättre sent än aldrig heter det ju. Håller på att ta moppekortet för ögonblicket och hade tänkt försöka göra teoriprovet så snart som möjligt, så då kan det ju i vanlig ordning krävas att man i alla fall kollar igenom sina böcker, eller plugga som andra skulle kalla det. Dock måste jag säga att det känns konstigt att gå till körskolan och göra övningsprov till moppe nu när jag ändå är 16, snart 17. De andra i min ålder går ju liksom dit och pluggar inför körkortet. Men men, jag får hålla fast vid det där om att det är bättre sent än aldrig. Annars skulle jag ju behöva skämmas när jag går dit. ;)



//

Dagen efter natten

Natten blev faktiskt inte så bra... Det var inte så att jag absolut inte kunde somna, fast än jag låg och stirrade i taket ett tag innan jag lyckades, men jag drömde mardrömmar. Bland annat en om en monsterrobot, i form av en hund, som var utanför vår lägenhet. Dumma hund! Verkar lite grann som om jag behöver tyggheten hos min pojkvän för att få en lugn sömn utan otrevliga avbrott.

Snart ska jag gå ner på stan och möta upp honom förresten. Min pokvän alltså. Anar att jag kommer komma sent, men det får han ta. Jag kommer ju i alla fall för hans skull. :) <3

//

En syndare i natten

Duktig som jag är så sitter jag fortfarande här. Borde verkligen gå och lägga mig nu, men känner mig konstigt nog inte alls trött. Det måste vara den där saknaden av att någon går och lägger sig med mig. Känns som om det var evigheter sen jag var den enda personen i min säng. Det känns inte rätt riktigt, men det får väl gå i alla fall. Kan ju inte direkt ringa nu och tvinga hit honom.. :P

Men det är faktiskt inte bara därför jag fortfarande är vaken. Jag är en sån person som älskar att stanna uppe och kolla på serier på natten. Komediserierna är ju redan bra annars och enligt mig så blir de inte direkt sämre om man är övertrött, som jag ofta är på natten. Skämten blir ju ofta en gnutta roligare då.



//

En inblick i nattens händelser



Nu är det snart midnatt. Kusligt.. Det är märkligt vad man är på skrivhumör just nu. Borde inte vara så med tanke på klockan, men är man uttråkad så är man. Pojkvännen är som sagt ute och ränner, brorsan sitter och kollar på tv, mamma sitter vid en annan dator och spelar och hennes kille ligger och sover. Inte mycket kul man kan hitta på med dem inte. Speciellt inte nu vid den här tiden. Hunden är inte bättre hon heller, hon håller för ögonblicket på och bäddar åt sig själv i brorsans säng, och katterna har jag inte sett något av på ett bra tag. Antagligen sover de. Man kanske borde erkänna sig besegrad och gå och lägga sig? Kanske är bäst så...

Sov så gott!
//

Nattens tystnad

Vet att jag låter jättedum som skriver det här, men det struntar jag i.

Jag undrar lite grann hur den här natten kommer att bli. Innerst inne inser jag att jag säkert bara överdriver och får det att verka värre än vad det är, men i natt ska jag sova ensam. Med andra ord: utan min pojkvän. Jag sa ju att det skulle vara larvigt och allt sånt, men om man som jag är van vid att sova tillsammans med någon så är det en stor sak.

Jag är medveten om att jag kommer somna som en stock i slutändan i alla fall, men det kommer ändå kännas lite tomt utan honom. Speciellt imorgon när jag vaknar och inser att jag inte har honom vid min sida. Då är det ganska skönt att veta att vi kommer höras hyfsat tidigt imorgon. Det känns inte lika jobbigt längre då, men det finns såklart fortfarande där och gör sig påmint.

Saknar dig älskling <3

 
//

Bloggdesign

Jag har aldrig varit duktig på det här med html-koder och bloggdesign, så nu har jag suttit oich försökt lära mig lite grann i ungefär en timme, om inte mer. Det här är första gången jag inte gett upp nästan på direkten måste jag medge. Lite stolt måste jag få vara över mig själv. Ingen har någonsin mått dåligt av lite uppmuntran!

Ska försöka börja med en header så snart jag får tid till det, men ni får ha tålamod med mig. Photoshop är inte min grej, trots att jag har gått en kurs i digitalt foto i skolan. Vissa saker verkar aldrig fastna riktigt. Men jag ska ändå göra mitt bästa, som alltid!

//

Kvällens bestyr

Nu har jag ju äntligen skaffat den här bloggen, så då borde det ju inte vara helt fel att fylla den med något också..

Den här kvällen verkar bli lugn och avslappnad för att hålla mig kortfattad. Mina planer består mest av att sitta framför datorn. Pilla lite med bloggen, läsa andras bloggar och kanske börja skriva en krönika till framtiden m.m. Men jag kan ju inte direkt påstå att det inte finns något vettigt att göra här hemma. Det finns det väl alltid?!

Egentligen borde jag antagligen packa inför vår flytt i slutet av månaden eller kanske städa rummet, och om nu inte det skulle räcka så skulle jag ju alltid kunna se till att träna lite eller varför inte ringa en kompis och prata lite? Men nej, inte ikväll inte. Ikväll ska jag försöka få tiden att gå framför plåtburken. Inga tankar, bara ta fram nörden i mig.

//

Välkommen till min vrå!

Vart ska jag börja egentligen? Den här bloggen kommer vara som en vrå fylld av vänskap,  kärlek och allt annat gott i livet, men även av sorg, problem och annat jobbigt. Allt det som hör ett liv till helt enkelt. Personen som den här bloggen kommer handla om och skrivas av, är en tjej på 16 höstar som snart ska påbörja sitt andra år på gymnasiet. Hon är ungreporter på en tidning där hon skriver artiklar och krönikor. Inte nog med det så har hon en underbar pojkvän, en fantastisk familj och de bästa av vänner, som hon alla älskar otroligt mycket. Men livet är ju inte alltid en dans på rosor, så du kommer få läsa om både de mörka och de ljusa sidorna av livet, oroa dig inte!

På återseende!
//

RSS 2.0